Byggenæringens Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

93 resultater

Type artikkel
Velg område
93 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Arbeidsliv korona

  Rett til omsorgsdager ved lokale utbrudd

  Regjeringen legger til rette for fleksible ordninger dersom skoler eller barnehager stenger på grunn av lokale utbrudd av koronasmitte. Dersom skolen eller barnehagen stenger har foreldre rett til omsorgspenger. Det gjelder også når enkelte skoleklasser eller hele trinn settes i karantene.

 2. Nyhet, Arbeidsliv

  Følg anbefalinger for seriøs innleie - og still krav til dine underentreprenører om det samme

  Hovedregel i norsk arbeidsliv er fast ansettelse. Dersom man likevel har behov for å leie inn, er det viktig å kjenne sitt ansvar som en god bestiller. – Følg anbefalingene som BNL og Fellesforbundet har laget sammen for å sørge for seriøs innleie i byggenæringen, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

 3. Nyhet, Arbeidsliv korona

  Permittering, omsorgspenger og sykedager

  Korona har medført en rekke endringer i lovverket som arbeidsgivere må forholde seg til. NHO har laget en oversikt over de viktigste lovendringene.

 4. Nyhet, Politikk, Arbeidsliv korona

  Permitteringsreglene forlenges

  NHO er svært fornøyd med at regjeringen utvider permitteringsordningen fra 26 til 52 uker.

 5. Nyhet, Arbeidsliv korona

  Medlemsmøter for bedrifter

  NHO arrangerer medlemsmøte 13. august 2020 kl 14 - 15. Du får svar fra myndigheter, organisasjoner og ansatte i NHO om hvordan enkeltbedrifter og norsk næringsliv kan håndtere utfordringer vi møter.

 6. Nyhet, HMS, Arbeidsliv

  Nyttig info - ekspert bistand i vanskelige fraværssaker

  Du som arbeidsgiver kan få støtte i arbeidet med å redusere og forebygge sykefravær digitalt eller fra NAV Arbeidslivssenter. Vi har samlet noen nyttige lenker og info til deg som trenger støtte til å forebygge og redusere fravær i din bedrift.

 7. Nyhet, HMS, Arbeidsliv

  Endringer i arbeidsmiljøforskriftene

  1. juli trådte flere endringer i arbeidsmiljøforskriftene i kraft. De seks arbeidsmiljøforskriftene utdyper kravene i arbeidsmiljøloven, og har regelverkskrav som gjelder for de aller fleste virksomheter i Norge.

 8. Nyhet, Arbeidsliv

  Endringer i lover og forskrifter fra 1. juli 2020 på Arbeids- og sosialdepartementets områder

  Her er en oversikt over regelendringer fra 1. juli 2020 på Arbeids- og sosialdepartementets ansvarsområder.

 9. Nyhet, Arbeidsliv

  Tilskuddsordning for arbeidsgivere ved avbrutt permittering

  Stortinget har vedtatt å innføre en midlertidig ordning der bedrifter kan få tilskudd for å ta egne permitterte arbeidstakere tilbake i jobb. Formålet med ordningen er å redusere antallet som er permittert som en følge av virusutbruddet.

 10. Nyhet, Arbeidsliv

  Slik ansetter du sommervikarer

  Skal du ansette sommervikarer i sommer? BNL har laget en liste over de syv viktigste punkter du som arbeidsgiver bør være oppmerksom på. Huskeliste for arbeidsgivere ved ansettelse av unge sommervikarer.