Byggenæringens Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

13 resultater

Type artikkel
Velg område
13 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Lover og regler

  Nye endringer fra januar 2020

  Her er en oversikt over noen viktige endringer som gjelder fra 1. januar 2020 innenfor Kommunal- og moderniseringsdepartementets ansvarsområde.

 2. Nyhet, Lover og regler

  NHO anbefaler: Klargjør rutinene for egenmelding

  Alle bedrifter kan fra nyttår benytte seg av muligheten til utvidet egenmelding ved sykdom. Det er en del av den nye IA-avtalen. – Dette er noe de nåværende IA-bedriftene har god erfaring med, sier Nina Melsom.

 3. Nyhet, Lover og regler, Arbeidsliv

  Disse nye innleiereglene gjelder fra 2019

  Stortinget har vedtatt endringer i arbeidsmiljølovens regler for ansettelser og innleie av arbeidskraft. Disse trer i kraft fra 1. januar 2019. BNL gir deg oversikten her.

 4. Lover og regler

  Endringer i regelverk og satser 2019

  Her finner du en oversikt over endringer som gjelder fra 1. januar 2019. Enkelte av endringene er ikke endelig vedtatt. Vi tar derfor forbehold om myndighetenes godkjenning.

 5. Nyhet, Lover og regler, Seriøsitet

  Referansegruppe til byggkvalitetsutvalget oppnevnt

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet har etablert en referansegruppe til ekspertutvalget som arbeider med å sikre byggkvalitet og seriøse og kvalifiserte aktører i byggenæringen. Ekspertutvalget har nå fått navnet Byggkvalitetutvalget.

 6. Nyhet, Lover og regler

  Nye personvernregler fra 20. juli 2018

  Justisdepartementet melder at EUs personvernforordning (GDPR) nå skal gjelde i Norge.

 7. Nyhet, Lover og regler

  Endringer i regelverket på Sentral godkjenning er sendt på høring

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet sender nå på høring forslag til mindre endringer og justeringer i reglene for Sentral godkjenning. Høringsfristen er 15. september.

 8. Nyhet, Lover og regler Sentralgodkjenning

  Overgangsordning sentral godkjenning

  I 2016 vedtok Kommunal- og moderniseringsdepartementet overgangsordningen for kvalifikasjonskrav for Sentral godkjenning. Overgangsordningen er nå formelt forlenget med to nye år frem til 1. juli 2020, skriver KMD i en pressemelding

 9. Nyhet, Lover og regler

  Stortinget sier ja til ny personlov

  Stortingets justiskomité går inn for at EUs regler om personopplysninger (den såkalte GDPR) skal gjelde i Norge, slik regjeringen har foreslått.

 10. Nyhet, Lover og regler, Seriøsitet

  Nytt ekspertutvalg: Skal vurdere tiltak for å sikre god kvalitet og seriøsitet i byggenæringen

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet har offentliggjort ekspertuvalget som skal vurdere tiltak for å sikre god kvalitet og seriøsitet i byggenæringen. - Vi er glade for at ekspertutvalget nå er satt. Nå starter arbeidet, sier BNL-leder Jon Sandnes i en kommentar.