Byggenæringens Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

54 resultater

Type artikkel
Velg område
54 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Rekruttering, Utdanning

  Nytt skoleår - velkommen til byggenæringen!

  Etter en lang sommerferie er det mange ungdom som begynner på yrkesfaglig utdanning rettet mot byggenæringen denne uken. – Gratulerer til alle for et godt valg og velkommen til byggenæringen, sier Jørgen Leegaard, direktør i samfunnspolitikk.

 2. Nyhet, Rekruttering, Utdanning kib

  BNL samarbeider med Oslo kommune om mer mangfold i byggenæringen

  I dag signerte Oslo kommune og Byggenæringens Landsforening en avtale om å jobbe for økt rekruttering og større mangfold i byggenæringen.

 3. Nyhet, Rekruttering, Utdanning

  Rekordstor søkning til yrkesfag

  Nye tall fra utdanningsdirektoratet ble offentliggjort i dag. Tallene viser en økning av søkere til bygg- og anlegg. - Økningen er et resultat av at flere jenter søker seg til bygg- og anleggsteknikk. Dette er svært gledelig, sier Jørgen Leegaard, direktør for samfunnspolitikk i BNL.

 4. Nyhet, Kommentar, Rekruttering, Utdanning kib

  Kvinnedagen 8 mars: La oss slå et slag for utradisjonelle yrkesvalg!

  Vi har et svært kjønnsdelt arbeidsmarked i Norge hvor både gutter og jenter velger overraskende tradisjonelt til tross for at vi har kommet langt innen likestilling på svært mange områder. I byggenæringen er dette veldig synlig da maks en av ni som jobber i næringen er kvinne.Vi er flere som ønsker å gjøre noe med det.

 5. Nyhet, Rekruttering, Utdanning

  Foreldre heier på nye praktiske fag

  Innen 1. mars skal landets 60.000 tiendeklassinger velge retning for videregående opplæring. Deres foreldre er viktig for hva ungdommene velger. Nå viser ny undersøkelse at foreldre heier på nye praktiske fag i skolen.

 6. Nyhet, Rekruttering kib

  Jenter - se til byggenæringen

  Om en knapp uke går fristen ut til å velge videregående opplæring for landets 16-åringer. BNL ønsker å motivere flere jenter til å tørre å velge byggenæringen. Her er det mange muligheter som dessverre altfor få jenter kjenner til.

 7. Nyhet, Rekruttering

  Økning i lærekontrakter

  I 2019 ble det inngått 23 000 nye lærekontrakter. Dette er ny rekord, og økning på 24 prosent fra 2012.

 8. Nyhet, Rekruttering, Utdanning

  Byggenæringen har stort behov for flere fagarbeidere

  BNLs årlige medlemsundersøkelse bekrefter at nesten halvparten av bedriftene i byggenæringen har problemer med å få tak i fagarbeidere. I enkelte bransjer er det enda vanskeligere.

 9. Nyhet, Rekruttering

  86 prosent av søkerne til bygg- og anleggsteknikk fikk en lærekontrakt i løpet av 2019

  Ved utgangen av 2019 hadde 86 prosent av søkerne som gikk bygg og anleggsteknikk fått seg læreplass. - Det er svært gode tall og viser at næringen tar et stort opplæringsansvar, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL.

 10. Nyhet, Rekruttering

  - Ungdom må få øynene opp for alle mulighetene i vår næring

  1. mars går fristen ut for å velge videregående opplæring. BNL og mange av våre bransjeforeninger jobber med rekruttering til vår næring. Vi oppfordrer ungdom ikke minst flere jenter velger vår næring, skriver Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i denne kommentaren.