Byggenæringens Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

53 resultater

Type artikkel
Velg område
53 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, HMS, Arbeidsliv korona

  Hvilke karanteneregler gjelder for svenske og finske arbeidstakere i Norge?

  Vi får mange spørsmål om regler for personer som ankommer Norge fra Sverige og Finland. Reglene er kompliserte og endrer seg ofte. Her kommer en oversikt.

 2. Nyhet, HMS, Arbeidsliv korona

  Nye regler for arbeidsreiser

  På mandag varslet regjeringen om nye innstrammede regler for arbeidsinnvandring fra Europa. De nye reglene gjelder fra lørdag 31. oktober 2020. Her er noen viktige avklaringer.

 3. Nyhet, HMS, Arbeidsliv korona

  BNL og Fellesforbundet: - Vi skal snu hver stein

  - Vi er i en krevende pandemi, og vi har stor respekt for at byggenæringen må ha smittevern som høyeste prioritert. BNL og Fellesforbundet tar ansvar og jobber nå sammen med å se på hvordan vi kan løse dette, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

 4. Nyhet, HMS, Politikk, Arbeidsliv

  Byggenæringen tar smittevern på alvor

  – Innstrammingene knyttet til karantenereglene for utenlandske arbeidstakere vil berøre vår næring i stor grad. Vi har stor respekt for at vi er midt oppi en nasjonal dugnad som handler om å hindre smitte, samtidig er det viktig byggenæringen holder hjulene i gang, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

 5. Nyhet, HMS

  Landsdekkende aksjon i bygg og anlegg

  Farlig arbeid i høyden eller med sag er årsak til mange alvorlige skader og arbeidsskadedødsfall i bygg og anlegg. – Flesteparten av ulykkene kunne vært unngått. Det er grunnen til at vi i september gjennomfører en ny tilsynsaksjon med dette som tema, sier Trude Vollheim, direktør i Arbeidstilsynet.

 6. Nyhet, HMS korona

  Forlenger reiseråd. Nye endringer i Norden og Europa

  Reiserådet der UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land forlenges fra 20. august til 1. oktober.

 7. Nyhet, HMS korona

  – Må fortsette det gode arbeidet med smittevern

  Gjennom denne pandemien har byggenæringen klart å holde hjulene i gang i hele landet og folk i jobb. – Det er svært viktig at dette gode smittevernsarbeidet fortsetter, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

 8. Nyhet, HMS korona

  Bransjestandard om smittevern for BNLs medlemsbedrifter

  Smittevernsveilederen er nå under oppdatering på grunn av de nye reglene som ble varslet 26.10.

 9. Nyhet, HMS, Arbeidsliv

  Nyttig info - ekspert bistand i vanskelige fraværssaker

  Du som arbeidsgiver kan få støtte i arbeidet med å redusere og forebygge sykefravær digitalt eller fra NAV Arbeidslivssenter. Vi har samlet noen nyttige lenker og info til deg som trenger støtte til å forebygge og redusere fravær i din bedrift.

 10. Nyhet, HMS, Arbeidsliv

  Endringer i arbeidsmiljøforskriftene

  1. juli trådte flere endringer i arbeidsmiljøforskriftene i kraft. De seks arbeidsmiljøforskriftene utdyper kravene i arbeidsmiljøloven, og har regelverkskrav som gjelder for de aller fleste virksomheter i Norge.