Artikler

Vis filtrering

92 resultater

Type artikkel
Velg område
92 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nytt kompetansetilbud innen bærekraft til byggenæringen

  Byggenæringen står for 20% av klimagassutslippene, og disse skal ned. Nye materialer, ny teknologi og mer effektiv bygging og drift må fases inn, og det stiller nye krav til fagarbeidere og funksjonærer i næringen. Regjeringen bevilger nå flerfoldige millioner til bransjeprogram for kompetanseutvikling, slik at bedrifter og tillitsvalgte kan samarbeide med utdanningstilbydere om å utvikle korte bærekraftmoduler tilpasset byggenæringen.

 2. Statsbudsjettet: Fagbrev på jobb styrkes – lærlingtilskudd svekkes

  BNL mener det er positivt at regjeringen i sitt budsjett satser på at flere skal fullføre videregående opplæringen. For at bygg- og anleggsnæringen skal få dekket sitt behov for kvalifisert arbeidskraft er det nødvendig at flere voksne som jobber i næringen formaliserer sin kompetanse. Derfor er satsingen på Fagbrev på jobb, som forslås å økes til 60 millioner kroner i 2023, mot 46 millioner i år viktig.

 3. Utlysning kompetansemidler

  Det er nå ny utlysning av midler fra Industrifagskolen. Gjennom treparts bransjeprogram for industri og bygg samt Industrifagskolen har bedriftene mulighet til å være med å skreddersy utdanningstilbud som møter deres behov. Tilbudene er gratis samt korte og modulbaserte, slik at det er fullt mulig å være i jobb samtidig som man får relevant kompetansepåfyll.

 4. Stort oppmøte på BNL sin opplæringskonferanse i Alta

  Endelig kunne BNL igjen invitere til opplæringskonferanse. Nærmere 100 personer fra bransjeforeninger og opplæringskontor hadde tatt turen til Alta for å delta. Utdanning og kompetanse engasjerer, og ved siden av å levere et godt faglig program, var det tilrettelagt for at konferansen skulle være en uformell møteplass for opplæringskontorer fra hele landet.

 5. Kvinnfolkarbeid, også i byggenæringen!

  I det likestilte Norge er arbeidslivet fortsatt svært kjønnsdelt. Mange bedrifter jobber aktivt for å rekruttere flere kvinner. Utfordringen i flere bransjer er at kvinnene bedriftene leter etter, ikke finnes. Dette gjelder ikke minst innen byggenæringen.