Artikler

Vis filtrering

69 resultater

Type artikkel
Velg område
69 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Trenger kraftigere budsjettgrep

  Regjeringen har 11. mai lagt frem revidert statsbudsjettet. Det er en nå en svært krevende markedssituasjon i landets største fastlandsnæring. 40% av Byggenæringens Landsforenings (BNL) medlemmer at de opplever at etterspørselen fra offentlige innkjøpere er lavere enn normalt. BNL etterlyser kraftigere budsjettgrep.

 2. Tilbake til normalen?

  Over 90 prosent av bedriftene svarer at markedsituasjonen er god eller tilfredsstillende. Bare 7 prosent svarer at den er dårlig, viser NHOs 22. koronaundersøkelse. – Samtidig ser det ut til at noen av de største utfordringene er tilgang på råstoff og byggevarer, samt unormal høy prisoppgang, sier samfunnspolitisk direktør Jørgen Leegaard i BNL.

 3. Nye prognoser juni 2021: Veksten fremover avhenger av oppsving i anlegg

  BNLs markedsrapport for 2021 utarbeidet av Prognosesenteret viser at de ulike markedene har klart seg bedre enn fryktet gjennom pandemien, og prognosene viser vekst. – Veksten fremover avhenger imidlertid av det forventede oppsvinget for anlegg. Det stor usikkerhet rundt dette, selv om oppdatert prosjektinformasjon viser et oppsving, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL.

 4. – Haster å få økt innreise for faste ansatte

  Nesten seks av ti bedrifter i byggenæringen får ikke tak i fagarbeidere, viser NHOs 20. koronaundersøkelse.  Samtidig er mange utenlandske arbeidstakere med fast ansettelse i Norge utestengt fra landet. Nå haster det for å åpne opp for flere arbeidsreisende, sier samfunnspolitisk direktør Jørgen Leegaard i BNL.