Artikler

Vis filtrering

11 resultater

Type artikkel
Velg område
11 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. En god start for Norgesmodellen

  Regjeringen fremla lørdag 5. november forslag til endringer i regelverket om offentlige anskaffelser og byggherreforskriften, eller det regjeringen kaller Norgesmodellen. Byggenæringens Landsforening har alene, og sammen med NHO, gitt Regjeringen råd underveis og er fornøyd med utformingen av modellen slik den foreløpig fremstår.

 2. Vis forståelse for anskaffelser i krisetider

  Mange oppdragsgivere har mottatt henvendelser fra leverandører med forespørsel om endringer i inngåtte kontrakter som følge av krigen i Ukraina og den påfølgende strømkrisen og skyhøye kraftpriser, sier anskaffelsesekspert og advokat i NHO, Arnhild Dordi Gjønnes.

 3. Offentlige anskaffelser

  Det offentlige kjøper varer og tjeneste fra bygge- og anleggsnæringen for rundt 150 milliarder i året. Det gjør det offentlige til vår viktigste kunde og premissleverandør. Det er en rolle myndighetene må bruke til å oppnå et bredt spekter av samfunnsmessige mål, ikke se hvert enkelt prosjekt isolert

 4. Felles front mot nye terskelverdier

  En rekke organisasjoner, blant dem BNL , retter nå en felles henvendelse til Nærings- og fiskeridepartementet i anledning hevingen av nasjonal terskelverdi for offentlige anskaffelser til 1.3 millioner kroner eks. mva gjeldende fra 4. april i år.