Byggenæringens Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

30 resultater

Type artikkel
Velg område
30 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Bærekraft, Energieffektivisering, Klima, Politikk

  Møte med klima- og miljøministeren

  25 mai møtte BNL klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn for å gi innspill til regjeringen på koronatiltak som bidrar til nødvendig omstilling. Enovas ordninger for energieffektivisering av bygg og sirkulærøkonomi sto på agendaen.

 2. Nyhet, Bærekraft, Energieffektivisering, Politikk korona

  Krafttak for grønn byggenæring

  Byggenæringen har holdt hjulene i gang siden koronakrisen startet 12. mars, med oppdrag som ble inngått i alt vesentlig før krisen. Ordrebøkene tynnes nå kraftig ut, og usikkerheten vokser i næringen. Det haster å få ordre ut som bedriftene kan konkurrere om gjennom stimulering av offentlig og privat etterspørsel. Disse oppdragene bør føre samfunnet i en grønnere retning, skriver adm. dir. Jon Sandnes i en kommentar.

 3. Nyhet, Bærekraft

  - Positivt med gjennvinningsprosjekter

  Bedriften Arbor i Hattfjelldal produserer nå sponplater med 40 % resirkulert trevirke. Det skjer i et prosjekt i samarbeid med Innherred Renovasjon og Retura IR. - Prosjektet i Hattfjelldal er etterlengtet og svært positivt, sier Rannveig Ravnanger Landet, fagdirektør for miljø-, energi- og klimapolitikk i BNL.

 4. Nyhet, Bærekraft, Energieffektivisering, Politikk korona

  Grønn omstilling må skape arbeidsplasser

  BNL har sendt brev til regjeringen med innspill til hvordan grønn omstilling kan skape arbeidsplasser for seriøse bedrifter i byggenæringen. – Det står nå nesten 20 000 ledige kvalifiserte fagfolk klare til å energieffektivisere og omstille Norge til et grønnere land, den muligheten må myndighetene bruke sier Jon Sandnes i BNL.

 5. Nyhet, Bærekraft, Politikk

  Nye mål i kulturmiljøpolitikken

  I stortingsmeldingen om nye mål for kulturpolitikken kommer det frem at gjenbruk og istandsetting av kulturminne og kulturmiljø er samfunnsnyttig.- Dette er positivt. BNL har satset på kompetansebygging og hevet oppmerksomhet innen både bygningsvern og miljø i bygg og anlegg gjennom en årrekke, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL.

 6. Nyhet, Bærekraft, Politikk

  Grønn omstilling i en vanskelig tid

  Bedrifter som ønsker å bruke anledningen til omstille seg til en grønnere hverdag anbefales å miljøsertifisere seg som et første skritt.

 7. Nyhet, Bærekraft, Klima

  Kommunal- og moderniseringsminister inviterer til klimamøte

  10. mars er BNL sammen med en rekke andre organisasjoner og bedrifter invitert til klimamøte med kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup. – Vi er svært glade for at ny minister følger opp dette klimaengasjementet som startet med at næringen etterspurte strengere krav til klimavennlige byggematerialer, sier Jon Sandnes, adm. dir i BNL.

 8. Nyhet, Bærekraft, Politikk Sirkulærøkonomi

  BNLs analyse om sirkulær økonomi presentert for Miljødirektoratets europeiske gjester

  Miljødirektoratet arrangerte 5. november 2019 et seminar for en delegasjon av polske, estiske og slovenske byråkrater på studietur. BNL var invitert til å presentere sin analyse av den sirkulære økonomien innen bygg, anlegg og eiendom.

 9. Nyhet, Bærekraft

  Vellykket workshop om sirkulær økonomi

  Miljøforum i BNL inviterte til workshop fredag 20 september for å diskutere blant annet hvordan byggenæringen kan stimulere til handling innen sirkulær økonomi.

 10. Nyhet, Bærekraft

  Arendalsuka: - Kloke innkjøp og kompetanse er avgjørende for å lykkes med sirkulær økonomi

  - Vi må ha kompetanse til å gjøre det, det må være lønnsomt og noen må etterspørre løsningene, sier Jon Sandnes adm. dir. i BNL.