Byggenæringens Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

568 resultater

Type artikkel
Velg område
568 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Lønn & Tariff, Lønnsoppgjør

  To tariffoppgjør i byggenæringen er vedtatt

  Fredag 25. september ble resultatet av uravstemningen klart. Forhandlingsforslagene for Fellesoverenskomsten for byggfag 2020-2020 og Overenskomsten for byggeindustrien 2020-2022 er nå vedtatt.

 2. Nyhet, HMS, Arbeidsliv korona

  Oppdatert bransjestandard om innreisekarantene og arbeid

  BNL har oppdatert bransjestandarden for BNLs medlemsbedrifter om innreisekarantene og arbeid. Denne oppdateringen tar hensyn til de nye reglene om karantene fra 14. september 2020.

 3. Nyhet, Arbeidsliv korona

  Viktig avklaring om forkjølelsessymptomer på jobb

  Arbeidstakere får komme på jobb med milde forkjølelsessymptomer forutsatt at de har avlagt en negativ koronatest. – En viktig avklaring for bedriftene, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO, som tirsdag hadde møte med politisk ledelse i Helsedepartementet.

 4. Nyhet, Lønn & Tariff, Lønnsoppgjør

  Enighet i anleggsoverenskomst-forhandlingene

  Norsk Arbeidsmandforbund og BNL har kommet til enighet om Anleggsoverenskomsten natt til 24. september 2020. – Dette har vært et krevende oppgjør, men jeg er glad vi er kommet til enighet, sier Iselin Bauer Seeberg, advokat og forhandlingsleder i BNL.

 5. Nyhet, Bærekraft

  Hvilke ombrukte byggematerialer kan omsettes innenfor dagens regelverk?

  BNL og Nasjonalt program for leverandørutvikling inviterer til digital leverandørkonferanse for ombruk av byggematerialer 29. oktober.  Målet er å synliggjøre bedriftene og løsningene som finnes, slik at de offentlige virksomhetene enklere kan bestille og anskaffe ombrukte byggematerialer. I dag gjøres dette i liten grad.

 6. Nyhet, Lønn & Tariff, Lønnsoppgjør

  Anleggsforhandlingene i gang

  Byggenæringens Landsforening (BNL) og Norsk Arbeidsmandsforbund start forhandlingene i dag tirsdag 22 september for å forhandle frem en ny overenskomst for private anlegg.

 7. Nyhet, Organisasjon

  På god vei til å stake ut ny kurs for BNL

  Styreleder Haakon Tronrud og nestleder Torkild Korsnes i BNL har brukt tiden etter sommerferien til å snakke med alle bransjedirektører og styreledere om veien videre for BNL etter at Byggmesterforbundet medelte i juni at organisasjonen melder seg ut. – Vi opplever at vi har fått et godt grunnlag for å meisle ut ny strategi for 2021 i godt samarbeid med bransjene, sier Tronrud.

 8. Nyhet, Politikk, Tall og fakta

  Noen piler peker feil vei

  I NHOs medlemsundersøkelse er det flere bedrifter som melder om lavere etterspørsel og kansellering av ordre enn i august. – Selv om aktiviteten fortsatt er god for mange, er det nok en økt bekymring knyttet til høsten og hva som blir langtidsvirkningene av koronakrisen, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL.

 9. Nyhet, Bærekraft

  Innspill til regjeringens handlingsplan for bærekraftmålene

  BNL deltok på innspillsmøte i kommunal- og moderniseringsdepartementet hvor hensikten var få innspill til regjeringens egen handlingsplan for bærekraftmålene. – Noe av det viktigste med handlingsplanen er å bidra til å skape forutsigbarhet slik at næringen kan få mulighet til å forberede seg, sier Rannveig R. Landet som deltok som representant fra BNL.

 10. Nyhet, Arbeidslivskriminalitet

  Antall målrettede grove tyverier av GPS/kjørecomputere fra arbeidsmaskiner har eksplodert

  Mandag 14.09.20 på morgenen ble det fra tre forskjellige steder i Vest politidistrikt meldt om tyveri av GPS/kjørecomputer fra anleggsmaskiner /traktor. Det er også registrert to andre tilfeller hvor det til sammen er stjålet 6 stk GPS/kjøretøycomputere fra anleggsmaskiner i Bergen Sør i midten av august.