BNL møtte næringsministeren om grønt skifte

Publisert

Det grønne skiftet sto på dagsorden da BNL, sammen med flere fra NHO-fellesskapet, møtte næringsministeren til innspillmøte i går. Adm.dir. i BNL, Nina Solli, presiserte bl.a. at byggenæringen er en nøkkel for at samfunnet skal nå de mål for utslippsreduksjoner i 2030 som Stortinget har fastsatt.

Solli innledet dialogen med å synliggjøre for statsråden hva BNL er, og hva og hvem BNL representerer.

- Byggenæringen er Norges største fastlandsnæring, og de omlag 350 000 ansatte, som jobber i et bredt spekter av bransjer, omsetter for over 500 milliarder i året, fortalte hun.

Solli sa at byggenæringen er opptatt av å bidra til det grønne skiftet, ikke minst på bakgrunn av at bygninger står for 40 prosent av energibruken i Norge, at bygg og – anlegg står for 15 prosent av norske klimagassutslipp, og at BAE står for 25 prosent av den totale norske avfallsmengden.

- Næringen er opptatt av å bidra, men er også avhengig av konstruktive grep fra myndighetene. Felles for alle våre medlemsbedrifter er at de trenger stabile og forutsigbare regler og rammebetingelser for å klare å nå det ambisiøse klimamålet, slik at de kan investere i grønne løsninger, maskiner og utstyr og bygge kompetanse hos de ansatte, presiserte BNL-sjefen overfor statsråd Jan Christian Vestre.