Vellykket workshop om sirkulær økonomi

Fredag 20 september inviterte BNLs miljøforum til workshop om sirkulær økonomi.

Miljøforum i BNL inviterte til workshop fredag 20 september for å diskutere blant annet hvordan byggenæringen kan stimulere til handling innen sirkulær økonomi.

– Workshopen tok utgangspunkt i BNLs analyse av den sirkulære økonomien i byggenæringen som ble presentert før sommeren, sier Rannveig R. Landet, direktør for miljø og energi i BNL.

Denne analysen omfatter hele verdikjeden innen bygg, anlegg og eiendom. Formålet med analysen har vært å bli konkret på hva sirkulær økonomi innebærer for vår næring, og peke på hvilke tiltak vi må jobbe med i tiden framover.

– Vi ønsket å få tilbakemeldinger på hvordan byggenæringen kan stimulere til handling innen sirkulær økonomi og hva næringen må gjøre sammen for å komme videre. Det finnes mange muligheter, og mange virksomheter er i gang, men det er også noen kritiske hindringer som må forseres. Vi ønsket også tilbakemelding på hvem som bør drive det felles arbeidet videre, hvordan arbeidet kan organiseres og hvilke andre som eventuelt må på banen, sier Landet.

Sentrale personer fra hele verdikjeden ble invitert til å delta på workshopen.

Det var høyt engasjement i gruppene og BNL fikk mange forskjellige tilbakemeldinger og forslag. Disse vil bli formidlet til dem som deltok slik at de kan bruke dem i sitt eget arbeid med sirkulær økonomi. BNLs Miljøforum skal gjennomgå forslagene og vurdere hvordan BNL skal ta sitt arbeid videre.

Når man ser analysen og omfanget av arbeide med sirkulær økonomi skjønner man at dette ikke er rett fram, sier Landet. -Dagens workshop viste at mange i byggenæringen ønsker å bidra, men det er åpenbart for meg at vi har behov for et stort utviklingsprogram for sirkulær økonomi i byggenæringen.