BNL inngår samarbeid med Operasjon Dagsverk

Publisert

Foto: F.v. Tobias Dahle, Margrethe Gjessing. Foto: Selfie av Margrethe Hjøssing

Byggenæringens Landsforening (BNL) inngikk denne uken et samarbeid med Operasjon Dagsverk (OD). Bakgrunnen for samarbeidet er at OD har lansert en stillingsutlysningsportal, som gjør det enkelt for bedrifter å registrere at de ønsker å ta imot en skoleelev på OD-dagen. BNL skal bidra til å markedsføre jobbportalen via sine kanaler ut til bransjene og bedriftene

Den 2. november er det OD-dag. Tusenvis av norske ungdommer skal da ut i jobb. Lønnen de tjener går i år til ungdom i Colombia og har som formål å støtte ungdomsorganisasjoner som gir ungdom alternativer til vold, kunnskap og ferdigheter til å påvirke myndighetene, og bidrar til at ungdom står sterkere rustet imot rekruttering til kriminalitet.

Før måtte den enkelte elev lete i eget nettverk for jobber. Nå kan bedrifter enkelt registrere jobber via portalen. – Det er kanskje ikke så mange som kjenner til at man kan lyse ut stillinger på OD sine hjemmesider, og da er det fint å være med å bidra til at flere bedrifter i byggenæringen vet om muligheten, sier Margrethe Gjessing, seniorrådgiver innen kompetansepolitikk i BNL.

Jobbportalen er enkel å bruke. Bedriftene skriver en kort presentasjon av seg selv og hvilke arbeidsoppgaver som skal utføres.

- Vi vet at mange elever på yrkesfag bruker OD-dagen til å komme i kontakt med lærebedrifter, og at de ser på OD-dagen som en mulighet til å lete etter læreplass, derfor er vi glad for at BNL vil hjelpe til med at flere bedrifter i byggenæringen får informasjon om OD-dagen og stillingsportalen, sier Tobias Dahle, leder av Operasjon Dagsverk. 

- Vi håper at bedrifter i hele Norge vil ansette elever på OD-dagen, og på den måten støtte ungdomsengasjement. Da får du besøk av ungdommer som tør å tenke nytt, stille spørsmål og komme med nye ideer, sier Dahle.

BNL håper at enda flere bedrifter nå ser muligheten til å bidra på OD-dagen, og ønsker å bruke anledningen til å invitere ungdom til å bli mer kjent med bygge- og anleggsnæringen. - Dette er en vinn-vinn. Her kan man bidra til en god sak og samtidig få vist fram bedriften sin ovenfor de kommende års arbeidstakere, avslutter Gjessing.

Operasjon Dagsverk er klare i sin oppfordring. -Både elever, arbeidsgiver og lokalsamfunn kan få mye ut av OD-dagen. Elevene kan få arbeidserfaring og arbeidsgivere kan bli kjent med og inspirere unge arbeidstakere, avslutter Dahle.

Utlys OD-jobb