Byggenæringens Landsforening

Innhold

Mangfold i byggenæringen

Byggenæringen er avhengig av mangfold og være en attraktiv arbeidsgiver for alle talentene og ikke bare menn. Vi har et stort kvinneunderskudd i byggenæirngen på alle nivåer. Hva skal til for å styrke likestillingen i arbeidslivet, trekke flere kvinner til vår næring og bedre kvinners representasjon i ledelse og styre?

Hvorfor satse på flere kvinner i bygge- og anleggsnæringen?

I bygge- og anleggsnæringen er kvinneandelen på 8-9 prosent totalt sett, og kun 2 prosent på fagarbeidersiden. Vi trenger et krafttak for å endre dette bildet, av flere grunner. Byggenæringen trenger flere flinke hender og kloke hoder. Vi mener at byggeplasser med begge kjønn bidrar til et godt arbeidsmiljø og gode løsninger.

Les mer

Verktøy

Hvordan oppnå målsetting om bedre kjønnsbalanse på arbeidsplassen? Her er noen tips på hvordan bedriftene kan gå frem.

Rollemodeller

Vi vet at gode rollemodeller er en av de viktigste faktorene som påvirker elevers holdninger til og interesser når det gjelder utdanningsvalg. Her kan du lese om kvinner som har valgt vår næring. Kjenner du noen som vi burde ta kontakt med så tips vår kommunikasjonssjef Siri Stang: siri.stang@bnl.no

 1. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Agendasetteren

  Rørlegger i Vestrheim Marie Linn Havsgård har så lenge hun kan huske engasjert seg i saker hun bryr seg om. Etter hvert ble yrkesvalget også en sak hun så hun kunne bidra til å gjøre en forskjell.

 2. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Trevaresnekkerlærling med scenografiambisjoner

  Da Oda Isberg (19) gikk i 10. klasse kjente hun på at hun ville gjøre noe mer praktisk. Valget falt ned på trevaresnekkerfaget. Planen videre er scenografi, og da er et svennebrev et godt utgangspunkt.

 3. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Ble inspirert av oppussing av barndomshjemmet

  Faren til blikkenslager Sofie Stien Belsås brukte mange år på å pusse opp et stort gammelt hus i oppveksten. Det tror Sofie er sterkt bidragsytende til at hun selv valgte byggenæringen.

Ta kontakt hvis du lurer på noe:

Byggenæringen trenger flere flinke hender og kloke hoder. Vi mener at byggeplasser med begge kjønn bidrar til et godt arbeidsmiljø og gode løsninger.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt