Byggenæringens Landsforening

Innhold

Kvinner i byggenæringen

Byggenæringen er avhengig av mangfold og være en attraktiv arbeidsgiver for alle talentene og ikke bare menn. Vi har et stort kvinneunderskudd i byggenæirngen på alle nivåer. Hva skal til for å styrke likestillingen i arbeidslivet, trekke flere kvinner til vår næring og bedre kvinners representasjon i ledelse og styre?

Ta kontakt hvis du lurer på noe:

Rollemodeller

Vi vet at gode rollemodeller er en av de viktigste faktorene som påvirker elevers holdninger til og interesser når det gjelder utdanningsvalg. Her kan du lese om kvinner som har valgt vår næring. Kjenner du noen som vi burde ta kontakt med så tips vår kommunikasjonssjef Siri Stang: siri.stang@bnl.no

 1. Nyhet kib, rollemodeller

  Ble inspirert av oppussing av barndomshjemmet

  Faren til blikkenslager Sofie Stien Belsås brukte mange år på å pusse opp et stort gammelt hus i oppveksten. Det tror Sofie er sterkt bidragsytende til at hun selv valgte byggenæringen.

 2. Nyhet, Rekruttering rollemodeller, kib

  Rask vei til spennende muligheter og mye ansvar

  Om kort tid skal Andrea Nes (28) fra NCC bli assisterende anleggsleder for Sikkerhetsbygget til St. Olavs hospital divisjon psykisk helsevern – et nybygg for sikkerhetspsykiatrisk avdeling. Hun var ferdig utdannet for to år siden ved NTNU.

 3. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Sikkerhetsapostelen

  Camilla Therese Kile (28) ble tidlig vant med å kjempe om oppmerksomheten med sine to storebrødre. Det kommer godt med når hun holder sikkerhetskurs for alle som skal inn på prosjekt nytt Nasjonalmuseum.

 4. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Mange veier til byggenæringen

  Det var en samtale i et middagsselskap som åpnet øyene til Sofia Nymann. Plutselig falt det noen brikker på plass. Hun skulle bli ingeniør!

 5. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Trives aller best med det grå gullet

  – Liker man å jobbe ute og jobbe variert, er anleggsgartnerfaget en fin mulighet. Det er fysisk krevende, men jobber man ute hver dag, blir man naturlig sterk, sier Eriane Wennevold som jobber som prosjektleder for Maskin og utemiljø AS.

 6. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  – Bestem deg tidlig om du vil bli leder

  – Har du lyst til å bli leder, er det lurt å ha et bevisst forhold til det og si det høyt til seg selv tidlig i karrieren, er rådet fra Synnøve Lyssand Sandberg, som er administrerende direktør i Oslo S utvikling.

 7. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Kan du ikke bare begynne for deg selv?

  Bankkrisen på slutten av 1980-tallet rammet byggenæringen hardt. Elisabeth Aase ble utfordret til å starte for seg selv. I 1991 så Aase Byggeadministrasjon AS dagens lys. I dag eier hun tre selskaper med tilsammen rundt 60 ansatte og omsetning på 85 millioner kroner.

 8. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Vokste opp på trevarefabrikk

  Prosjektingeniør Emma Marie Skjærstad (26) i ØM Fjeld tilbrakte mye av barndommen på farens trevarefabrikk. Dette vekket også interessen for byggenæringen.

 9. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Rørleggerfaget som en del av farsarven

  – Det var sånn jeg kom til å tenke på det. Både oldefar og farfar var rørleggermestre og far rørlegger. Hvorfor skulle jeg ikke følge dem? Vilde Ryen Henden (26) er fornøyd med utdanningsvalget. I dag er hun lærling i Caverion.

 10. Nyhet, Rekruttering kib, rollemodeller

  Sommerjobb vekket interessen for byggenæringen

  Ingvild Storås hadde ikke veien klart staket ut da hun begynte på NTH, men spennende sommerjobber motiverte henne til å velge bygg- og anleggsbransjen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt