Gjenåpning av samfunnet: Gode nyheter for byggenæringen

Publisert

– Etter 18 måneder med pandemi er det godt å at samfunnet nå gjenåpnes, sier Haakon Tronrud, styreleder i BNL i en kommentar til regjeringens pressekonferanse fredag 24. september.

– Dette er en nyhet som alle har lengtet lenge etter. Regjering og helsemyndigheter fortjener skryt for den jobben som er blitt gjort. Dette har vært en krevende krise for mange, som vi nå endelig kan se slutten på, sier Tronrud videre.

– Jeg vil også benytte anledningen til å gi skryt til alle bedriftene i byggenæringen som har klart å holde hjulene i gang gjennom disse månedene. Det har til tider vært krevende for mange. Jeg er imponert over hvordan de har klart å omstille seg raskt, og jobbet systematisk med smittevern – som har vært en viktig forutsetning for å kunne holde aktiviteten oppe, sier han.

Nå, når de fleste restriksjonene er opphevet, kan byggeplasser endelig drives som før pandemien. Dette betyr at bransjestandard for smittevern går over til å bli et beredskapsverktøy.

Tronrud peker på at bedriftene vil fortsatt kunne merke noen etterdønninger av pandemien.

– Syv av ti bedrifter svarer at de opplever varsler fra leverandører om forsinkelser eller kanselleringer av leveranser som følge av koronaviruset. En del sliter også med å finne kvalifisert arbeidskraft, sier Tronrud.

En stor utfordring gjennom pandemien har vært stengte grenser. Innreiserestriksjonene trappes nå ned gradvis.

– Regjeringen vil fjerne innreisetiltakene gjennom tre faser. Den første fasen starter lørdag 25. september kl. 16. Dette er veldig bra, avslutter Tronrud.

Mer detaljer om innreise finner du her:

Mer detaljer om gjenåpning finner du her