Byggenæringens Landsforening

Innhold

Den nye klima- og miljøministeren åpner Byggavfallskonferansen

Nyhet, Avfall, Klima

Publisert

Sveinung Rotevatn, klima- og miljøminister. Foto: Klima og miljødepartementet

Sveinung Rotevatn, klima- og miljøminister. Foto: Klima og miljødepartementet

- Det er svært gledelig at Sveinung Rotevatn som nylig utnevnt klima- og miljøminister, åpner Byggavfallskonferansen 2020, sier BNLs energi- og miljødirektør Rannveig R. Landet.

Byggavfallskonferansen arrangeres 4. og 5. februar i Oslo kongressenter for 12. år på rad.  Konferansen har etablert seg som en sentral og viktig arena for tilknyttede bransjer og myndigheter.

Konferansen samler aktører fra bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, avfallsbransjen og myndigheter som møtes for å lytte, diskutere og lære av hverandre.

- Jeg håper at sirkulær økonomi innen bygg og anlegg vil være et prioritert område for ministeren også framover, også i regjeringens kommende strategi for dette, sier Landet videre.

Landet mener det er et godt tegn at den ferske klima- og miljøministeren melder sin ankomst i en hektisk innkjøringsperiode.

- Dette viser hvor vesentlig håndtering av byggavfall har blitt, mener Landet.

Byggavfallskonferansen 2020 har over 20 foredragsholdere på programmet og disse skal blant annet fortelle om ombruk, avfallsfraksjoner som kan materialgjenvinnes, digitalisering og aktualiteter om miljøgifter og asbest i bygg og anlegg.

 Konferansen arrangeres av Miljødirektoratet, BNL, MEF, Nelfo, NFFA, Norsk Industri, RENAS og RIF. Nomiko er sekretariat. Fullstendig program finnes på www.byggavfallskonferansen.no