Byggenæringens Landsforening

Innhold

Rødt nivå i Haugesundsområdet

Nyhet, HMS

Publisert

Haugesund er en av syv kommuner som regjeringen innfører regionale tiltak for fra midnatt, natt til onsdag 17. mars.

Regjeringen innfører strenge koronatiltak for syv nye kommuner i Haugesunds-området. BNL anbefaler at byggeplasser innfører smitteverntiltak på rødt nivå i henhold til byggenæringens smittevernstandard for byggeplasser i disse kommunene.

Det er stigende smitte med den engelske virusvarianten i flere av kommunene i Haugesunds-området, og de melder om at situasjonen er utfordrende og uoversiktlig. Kommunene har derfor bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Tiltakene gjelder for kommunene Bokn, Haugesund, Karmøy, Tysvær, Utsira og Vindafjord i Rogaland fylke, samt Sveio i Vestland fylke.

De sju kommunene får tiltak fra tiltaksnivå A, definert som et «særlig høyt tiltaksnivå». Det betyr blant annet påbud med hjemmekontor for dem som kan, stengte butikker og gult nivå på barnehager og skoler.

Dessuten må blant annet treningssentre, svømmehaller, biblioteker, museer og kinoer holde stengt, mens serveringssteder kun kan tilby takeaway.

BNL anbefaler derfor at byggeplassene i kommunen drives etter rødt nivå i bransjestandarden.

Regjeringen innfører dette etter ønske fra kommunene, og anbefaling fra statsforvalteren, Helse- og omsorgsdepartementets og Folkehelseinstituttet (FHI).

Tiltakene gjelder fra midnatt til onsdag 17. mars og varer til og med søndag 11. april.

Les regjeringens pressemelding her

BNL bransjestandard for smittevern på byggeplasser finnes her https://www.bnl.no/artikler/2020/retningslinjer-smittevern/

 

Her kan du lese forklaring og oversikt over kommuner på rødt nivå  https://www.bnl.no/artikler/2021/ny-revisjon-bransjestandard-mars/