Innhold

Aktuelt

Vis filtrering

20 resultater

Type artikkel
Velg område
20 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Rekruttering

  Hvordan skal vi få flere kvinner til å velge byggenæringen?

  Det er fortsatt mulighet til å melde seg på BNLs samling 30. januar som setter på agendaen hvordan vi skal få flere kvinner til å velge å byggenæringen.

 2. Utdanning

  Bransjeprogram for byggenæringen og industri er etablert: – Sikrer fremtidens kompetanse

  Nå får fagarbeiderne i byggenæringen og industrien et offentlig finansiert tilbud om kortere utdanninger ved fagskolene som gir ny kompetanse til å møte den teknologiske utviklingen. – Dette vil sikre fremtidens kompetanse, sier Jørgen Leegaard, direktør for samfunnspolitikk i BNL.

 3. Nyhet, Utdanning, Arbeidsliv

  BNL sier nei til utleiebedrifter som lærebedrifter

  BNL har blitt kjent med at bedrifter som driver med utleie av arbeidskraft har søkt om å bli lærebedrifter. BNL mener dette er ikke i tråd med intensjonene i opplæringsloven og  heller ikke i forskrift om lærlinger i offentlige oppdrag, sier Jon Sandnes adm. dir i BNL.

 4. Nyhet, Utdanning

  Viktig grunnlag for bedre kvalitet og gjennomføring i opplæringen

  Lied-utvalget har undersøkt hvor godt dagens videregående opplæring forbereder elevene til videre studier og jobb. Flere elever mener at videregående skole er for likt ungdomsskolen og gir for lite rom for fordypning fra starten.

 5. Nyhet, Utdanning

  - Velkommen til byggenæringen

  BNL ønsker Heidi Tveide, ny leder for mesterbrevordningen velkommen og lykke til i det viktige arbeidet for håndverksfagene og bedriftene i byggenæringen, sier Jørgen Leegaard, direktør for samfunnspolitikk i BNL.

 6. Nyhet, Rekruttering

  Hvordan skal vi få flere kvinner til å velge byggenæringen?

  Hold av datoen 30. januar. BNL tar initiativ til en møteplass som skal komme opp med konkrete tiltak for å øke kvinneandelen i bygg- og anleggsnæringen.

 7. Nyhet, Utdanning

  Vinnere fra Yrkes-NM 2018

  Denne uken har Yrkes-NM blitt arrangert på Hellerudsletta i Akershus hvor over 300 har deltatt i 30 ulike fag.

 8. Nyhet, Utdanning

  Den tyske duale yrkesmodellen

  Norsk-Tysk Handelskammer arrangerer en studietur til Köln med fokus på den duale yrkesfagsmodellen og digitalisering i bygg- og anleggsbransjen samt anleggsgartnerfaget i slutten av november.

 9. Nyhet, Rekruttering, Utdanning

  EM-gull i anleggsgartnerfaget

  BNL gratulerer Nils Karjetta i BetonmastHæhre-selskapet Steen & Lund og Kjetil Schwoch fra Anleggsgartnerfirma Strandman AS som tronet øverst på pallen i Yrkes-EM.

 10. Nyhet, Utdanning

  Roser regjeringen for yrkesfagløft

  Det er svært positivt at regjeringen foreslår å styrke yrkesfagene i statsbudsjettet 2019. Vi håper at dette vil bidra til at den positive trenden med at flere velger yrkesfag fortsetter de siste årene, Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.