Innhold

UBA besøker Bergen

Ung i Bygg og Anlegg (UBA) er rettet mot elever på 9.-10. trinn. Målet er å inspirere flere til å velge en utdannelse innen bygg- og anleggsfag.

I år som i fjor vil unge rollemodeller reise rundt i landet og fortelle skoleelever fra  9.-10. trinn om sin hverdag i bygg og anlegg. 

Nå står Bergen for tur!

Jonis Josef leder arrangementet og vi får møte følgende rollemodeller:

Lokale rollemodeller:

1.Vegard Sivertsen er 20 år gammel og kommer fra Nesttun. Vegard har tatt full opplæring i bedrift og startet i lære allerede da han var 15år gammel. Læretiden tok han hos LAB entreprenør i betongfaget. Han var ferdig utdannet i fjor og jobber nå som betongfagarbeider hos LAB. 

2. Helene Mjånes Berge er 22 år  gammel og kommer fra Åsane. Helene gikk TAF-linjen på Knarvik vgs med læretid hos Veidekke entreprenør i Bergen. Helene tok fagbrevet i betongfaget og var ferdig i lære i 2017. Hun studerer nå siste året på Høyskolen på Vestlandet for å bli  byggingeniør.

3. Hans Aakre jobber som prosjektleder i Veidekke entreprenør. Han har tidligere gått TAF-linjen og har fagbrev som forskalingssnekker.

Nasjonale rollemodeller:

4.Julie Christine Rekdal er 20 år gammel og kommer fra Bærum. På videregående valgte hun YSK på Nesbru, som står for yrkesfag med spesiell studiekompetanse. I løpet av fire år fikk hun både spesiell studiekompetanse og fagbrev i betong. Nå studerer hun Byggingeniør på NTNU på Gjøvik.

5. Magnus Andre Hægeland er oppvokst på Hægeland utenfor Kristiansand og er 26 år. Han er utdannet VG1 og Vg2 Byggfag og har fagbrev som tømrer og forskalingssnekker. Går for tiden deltid på 1.året på Teknisk Fagskole, mens han jobber i Kruse-Smith.

6.Anja Hodneland Gjertsen fra Bergen har gått videregående med kombinasjonslinjen Tekniske og Allmenne Fag (TAF). Hun fullførte med generell studiekompetanse og fagbrev i betongfag våren 2018. Anja deltok også på fjorårets arrangement og sier at hun ønsker å delta i Ung i Bygg og Anlegg for å vise at dette er en bransje for alle.

Ung i Bygg og Anlegg er et rekrutteringsprosjekt etter initiativ fra Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) i samarbeid med Statsbygg, Statens Vegvesen, Nye Veier, Bygg21, Bane NOR og alle EBAs medlemsbedrifter.  

Kalenderen for høstens arrangementer ser slik ut:

26.09.2019 Bergen 
21.10.2019 Tromsø 
07.11.2019 Namsos 
21.11.2019 Kristiansand

I lenke til høyre kan du se tre ungdommer som får prøve seg i bygg - og anleggsnæringen for en dag.