Statsbudsjettet

Her samler vi BNLs kommentarer og høringsinnspill til Statsbudsjettet. Statsbudsjettet for 2024 ble lagt frem 6. oktober.

Høringer - Statsbudsjettet

 1. Statsbudsjettet 2024: Høring i arbeids- og sosialkomiteen

  BNL deltok på høring i arbeids- og sosialkomiteen 16. oktober 2023 i forbindelse med statsbudsjettet 2024. Innspillet vår kan lastes ned under.

 2. Statsbudsjettet 2024: Høring i energi- og miljøkomiteen

  BNL deltok på høring i energi- og miljøkomiteen 25. oktober 2023 i forbindelse med statsbudsjettet 2024. Innspillet vår kan lastes ned under.

 3. Statsbudsjettet 2024: Høring i finanskomiteen

  BNL deltok på høring i finanskomiteen 16. oktober 2023 i forbindelse med statsbudsjettet 2024. Innspillet vår kan lastes ned under.

 4. Statsbudsjettet 2024: Høring i kommunalkomiteen

  BNL deltok på høring i kommunalkomiteen 24. oktober 2023 i forbindelse med statsbudsjettet 2024. Innspillet vår kan lastes ned under.

 1. - Et skuffende budsjett for byggenæringen

  Dette budsjettet viser at regjeringen ikke tar inn over seg den alvorlige situasjonen byggenæringen står i og hvilken omstilling vi skal igjennom for at Norge skal nå sine klimamål. Budsjettet stimulerer ikke boligbygging og nedbemanningene vil bre om seg i Norges største fastlands- og distriktsnæring. Det er heller ingen sterke virkemidler som vil få fart på klima- og miljøomstillingen i byggenæringen.

 2. - Bra budsjett for fagskulane

  BNL er positive til at fagskulane får 500 fleire studieplassar, og at det blir løyvd midlar til ein meir praktisk grunnskule. BNL er derimot skeptiske til at lærlingtilskotet ikkje fullt ut vert inflasjonsjustert og at midlane går til fylka i staden for til lærebedriftene.

 3. Frykter full stans i boligmarkedet og økt nedbemanning

  Dette budsjettet viser at regjeringen ikke tar inn over seg den alvorlige situasjonen byggenæringen står i. Dette får store konsekvenser for boligbyggingen og sysselsettingen i Norges største fastlands- og distriktsnæring. Det er heller ingen sterke virkemidler som vil få fart på klima- og miljøomstillingen i byggenæringen, sier Nina Solli, adm. direktør i Byggenæringens Landsforening i en første kommentar til statsbudsjettet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt