Bygg og anlegg er på Møteplass Oslo

Publisert

Kan vi bygge oss ut av koronakrisen? Og kan krisen faktisk bidra til å gjøre bygg- og anleggsnæringen mer klimavennlig? Det er sentrale temaer på Møteplass Oslo onsdag.

Møteplass Oslo er sensommerens store møteplass etter at Arendalsuka ble avlyst, og arrangeres på Litteraturhuset onsdag neste uke 12/8.

Med bakgrunn i en fersk Menon-analyse av status for næringen, vil ledende politikere og entreprenører drøfte hvordan bygge- og anleggsnæringen kan være en viktig brikke for å holde hjulene i gang, og hvilke politiske grep som må til for dette.

Entreprenørene inviterer til to seminarer med bygg og anlegg som tema under Møteplass Oslo:

Det første – hvordan vi skal bygge oss ut av krisen – er i regi EBA og EBA Oslo, Akershus og Oslo (EBAO). Det andre seminaret – kan krisen brukes til å gjøre oss mer klimavennlige – er i regi EBAO og i samarbeid med Oslo kommune.

Statens Vegvesen og Sweco holder også seminarer, slik at hele dagen vil stå i bygge- og anleggsnæringens tegn. Det tilrettelegges for fysisk deltakelse innenfor smittevernreglene, men seminarene vil også bli streamet. Blant deltakerne i EBA-debattene kan blant annet nevnes navn som kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, EBA-styreleder og konsernsjef i Backegruppen Eirik Gjelsvik, adm.dir. i Skanska Norge, Ståle Rød, direktør i klimaetaten i Oslo, Heidi Sørensen, stortingspolitikerne Sigbjørn Gjelsvik (Sp) og Bård Hoksrud (FrP) samt konsernsjef i Aspelin Ramm, Gunnar Bøyum.

Samtlige seminarer gjennomføres i tråd med og godt innenfor gjeldende smittevernregler. Maksimalt antall deltakere per arrangement er derfor satt til 70.

Vi håper seminarene vekker interesse, og ønsker hjertelig velkommen – enten til Litteraturhuset, eller til å følge med via streaming på bygg.no. Vel møtt!

11.30-12.30: Hvordan bygge oss ut av krisen? Bygg og anleggsnæringen er sentral for å holde folk i arbeid og hjulene i gang gjennom koronakrisen. Ledende politikere og bransjeaktører drøfter hva som skal til for at næringen skal kunne fylle sin rolle. Og hvordan går det egentlig med næringen – har vi verktøyene som trengs? I panelet

  • Lucie Katrine Sunde-Eidem, statssekretær NFD (Venstre)
  • Bård Hoksrud, stortingsrepresentant (Fremskrittspartiet)
  • Halvard Ingebrigtsen, fylkesråd Viken (Arbeiderpartiet)
  • Sigbjørn Gjelsvik, stortingsrepresentant (Senterpartiet)
  • Eirik Andre Gjelsvik, konsernsjef i BackeGruppen og styreleder EBA
  • Jon Sandnes, adm.dir. Byggenæringens Landsforening

 

Debattleder er Stein Kåre Kristiansen. Som innledning til debatten legger avdelingsleder i Menon Economics, Gjermund Grimsby og adm.dir. i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes frem ferske tall og analyser for næringen. Arrangør: EBA og EBAO.

 

16.00-17.00: Bærekraftige krafttak i byggenæringen. Hvordan blir bygg- og anleggsnæringen en motor i det grønne skiftet, og kan koronakrisen brukes til å ta et bærekraftig krafttak for miljø og mangfold? Hvilket ansvar har private og offentlige aktører – og hva kan vi lære av Oslo? I panelet

  • Heidi Sørensen, direktør Klimaetaten i Oslo kommune
  • Ståle Rød, adm.dir. Skanska Norge
  • Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (Høyre)
  • Gunnar Bøyum, konsernsjef Aspelin Ramm
  • Metha Marie Leonhardsen, initiativtaker Diversitas-nettverket

 

Debattleder er Johan Wilskov. Arrangør: EBAO i samarbeid med Oslo kommune.

Hvordan bygge oss ut av krisen?

Her kan du melde deg på arrangementet

Bærekraftig krafttak i byggenæringen

Her kan du melde deg på arrangementet

Vår næring representerer en stor mulighet for et koronarammet samfunn, både for å holde folk i arbeid og for samtidig å bygge landet. Samtidig rammes vi nå av at mange offentlige som private aktører satte bremsene på for nye investeringer før sommeren. Dette gir oss både store muligheter og store utfordringer. Og det danner utgangspunkt for en viktig samtale mellom næringen og politikerne.

Kari Sandberg, administrerende direktør i EBA

Vi opplever at både offentlige og private bestillere gjennom koronakrisen har fått økende bevissthet rundt at anskaffelser skal bidra til bedre klima, mangfold, HMS og arbeidsliv. Det gir oss et spennende momentum, og vi ønsker derfor å gå i dybden på hvordan bærekraftige bestillinger best kan gjøres – og hvordan bestillere, myndigheter og næringen selv kan samarbeide.

Ole Henrik Ystehede, direktør i EBAO,