Artikler

Vis filtrering

12 resultater

Type artikkel
Velg område
12 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Strømstøtte

  Regjeringen er blitt enig med partene i arbeidslivet om en strømstøtteordning. Ordningen omfatter de bedriftene som nå er i en akutt vanskelig økonomisk situasjon på grunn av høye strømpriser. Se relevante spørsmål og svar om strømstøtteordningen i denne artikkelen.

 2. BNL er bekymret over kutt i energieffektivisering

  BNL er bekymret over at Enova vil kutte sterkt i støtten til energieffektivisering av bygg. Det er særlig næringsbygg som rammes. – Fremdeles utgjør energibruk i bygg om lag 40 % av den stasjonære energibruken, og energiforbruket i TWh har ikke blitt vesentlig redusert de siste 10 årene. Som nasjon syns jeg ikke Norge kan være fornøyd med en slik utvikling, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

 3. Hva er neste trekk for byggenæringen?

  NHO har lansert rapporten «Neste trekk - veikart for fremtidens næringsliv. Veikartet viser hvordan Norge skal komme ut av krisen og inn i en digital, global og grønnere fremtid med konkurransedyktige bedrifter og trygge arbeidsplasser i hele landet. Et åpenbart lønnsomt trekk er å begynne å investere i energieffektivisering og renovering.

 4. Krafttak for grønn byggenæring

  Byggenæringen har holdt hjulene i gang siden koronakrisen startet 12. mars, med oppdrag som ble inngått i alt vesentlig før krisen. Ordrebøkene tynnes nå kraftig ut, og usikkerheten vokser i næringen. Det haster å få ordre ut som bedriftene kan konkurrere om gjennom stimulering av offentlig og privat etterspørsel. Disse oppdragene bør føre samfunnet i en grønnere retning, skriver adm. dir. Jon Sandnes i en kommentar.

 5. Grønn omstilling må skape arbeidsplasser

  BNL har sendt brev til regjeringen med innspill til hvordan grønn omstilling kan skape arbeidsplasser for seriøse bedrifter i byggenæringen. – Det står nå nesten 20 000 ledige kvalifiserte fagfolk klare til å energieffektivisere og omstille Norge til et grønnere land, den muligheten må myndighetene bruke sier Jon Sandnes i BNL.