Byggenæringens Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

9 resultater

Type artikkel
Velg område
9 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Avfall, Bærekraft

  BNLs analyse av sirkulær økonomi

  BNLs miljøforum har utarbeidet en analyse av den sirkulære økonomien for bygg, anlegg og eiendom. – Vi har blant annet sett på hvilke tiltak som må settes inn og hvordan disse tiltakene er plassert miljømessig i forhold til hverandre, sier Rannveig R. Landet, direktør for miljø- og energipolitikk i BNL.

 2. Nyhet, Avfall

  Avfallsfrie byggeplasser - Dialogkonferansen 8. april

  Bli med på dialogkonferanse på Næringslivets hus 8. april 2019 og hør om ambisjonene til byggherrene bak fellesinitiativet for avfallsfrie byggeplasser, og bidra med dine innspill til hvordan vi kan oppnå det.

 3. Nyhet, Avfall, Tall og fakta

  Hvor mye avfall produserer bygg- og anleggsnæringen?

  Mepex AS har på oppdrag fra NHP-nettverket gjennomført en utredning for å få bedre oversikt over avfallsmengder og materialstrøm av bygg- og anleggsavfall. - Dette er en svært viktig rapport for NHP-nettverket, sier leder av NHP-nettverket Rannveig R. Landet i BNL.

 4. Nyhet, Avfall

  Bruker du et godkjent emballasjereturselskap?

  Nye regler for emballasjeretur kom i 1. januar 2018. Alle virksomheter som produserer eller importerer emballerte varer med mer enn 1000 kg emballasje hvert år må være medlem av et godkjent returselskap.

 5. Nyhet, Avfall

  Byggavfallskonferansen 2019

  Hvilke digitale verktøy kan hjelpe oss mot en bedre kartlegging og håndtering av byggavfall? Hvilke muligheter finnes i dag for å oppnå avfallsreduksjon på bygge- og anleggsplasser, og hvordan få med hele organisasjonen på det?

 6. Politisk sak, Avfall

  Byggavfall

  BNL arbeider med bygg- og anleggsavfall gjennom NHP-nettverket. Det er et nettverk bestående av (p.t.) 18 organisasjoner og etater fra byggenæringen og avfallsbransjen inklusive observatørene DiBK, SSB, Miljødirektoratet og Difi. BNL har ledelsen av nettverket i perioden 2017-2020.

 7. Nyhet, Avfall

  Lerum brygge som materialbank

  Renovasjonsselskapet SIMAS Næring AS i Sogn har satt i gang et pilotprosjekt sammen med en rekke deltakere fra byggenæringen, lokale myndigheter og kunnskapsmiljøer.

 8. Nyhet, Avfall

  Sjekk om eiendommen din er forurenset

  På Miljødirektoratets nettsted kan du selv finne ut om eiendommen din er forurenset. – Dette er noe BNL har etterlyst og mener det vil være et svært nyttig verktøy for alle som driver med utvikling av tomter og eiendom, sier Rannveig Landet, direktør for energi og miljø i BNL

 9. Nyhet, Avfall

  Produsenter og brukere av treemballasje må ta produsentansvar

  Bedrifter som benytter treemballasje må ta produsentansvar gjennom et godkjent returselskap etter Avfallsforskriftens nye kapittel 7 fra og med 1. januar 2018.