Byggenæringens Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

14 resultater

Type artikkel
Velg område
14 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Avfall

  Kunnskapen om asbest må ikke gå i glemmeboken

  NRK Sørlandet publiserte nylig en sak hvor unge håndverkeres kunnskap om asbest ble etterlyst. – Dette er en påminnelse om at nye arbeidstakere må få del i kjent bransjekunnskap, sier Rannveig R. Landet, direktør for miljø og energi i BNL.

 2. Nyhet, Avfall

  Ny forskrift om bruk av betong og tegl fra riving og sanering

  Fra 1. juli 2020 gjelder et nytt kapittel i avfallsforskriften som tydeliggjør hvordan man sanerer og gjenvinner betong. Det foreligger også en ny veiledning fra Miljødirektoratet for bruk av betong og tegl fra riveprosjekter.

 3. Nyhet, Avfall

  Nordisk blikkenslagersatsning på avfallsreduksjon

  Byggavfall og manglende gjenvinning er en stor klimautfordring. Nå skal blikkenslagere i hele Norden redusere avfallet sitt med hele 30  prosent.

 4. Nyhet, Avfall, Klima

  Den nye klima- og miljøministeren åpner Byggavfallskonferansen

  - Det er svært gledelig at Sveinung Rotevatn som nylig utnevnt klima- og miljøminister, åpner Byggavfallskonferansen 2020, sier BNLs energi- og miljødirektør Rannveig R. Landet.

 5. Nyhet, Avfall

  Meld deg på Byggavfallskonferansen 2020

  Byggavfallskonferansen 2020 arrangeres i Oslo kongressenter 4. og 5. februar. Hovedtemaene er avfallsforebygging og materialgjenvinning. – Det har blitt et spennende program og vi forventer høy deltakelse i år også, sier Rannveig Landet, direktør for energi og miljø i BNL som er en av arrangørene til konferansen.

 6. Nyhet, Avfall, Bærekraft

  BNLs analyse av sirkulær økonomi

  BNLs miljøforum har utarbeidet en analyse av den sirkulære økonomien for bygg, anlegg og eiendom. – Vi har blant annet sett på hvilke tiltak som må settes inn og hvordan disse tiltakene er plassert miljømessig i forhold til hverandre, sier Rannveig R. Landet, direktør for miljø- og energipolitikk i BNL.

 7. Nyhet, Avfall

  Avfallsfrie byggeplasser - Dialogkonferansen 8. april

  Bli med på dialogkonferanse på Næringslivets hus 8. april 2019 og hør om ambisjonene til byggherrene bak fellesinitiativet for avfallsfrie byggeplasser, og bidra med dine innspill til hvordan vi kan oppnå det.

 8. Nyhet, Avfall, Tall og fakta

  Hvor mye avfall produserer bygg- og anleggsnæringen?

  Mepex AS har på oppdrag fra NHP-nettverket gjennomført en utredning for å få bedre oversikt over avfallsmengder og materialstrøm av bygg- og anleggsavfall. - Dette er en svært viktig rapport for NHP-nettverket, sier leder av NHP-nettverket Rannveig R. Landet i BNL.

 9. Nyhet, Avfall

  Bruker du et godkjent emballasjereturselskap?

  Nye regler for emballasjeretur kom i 1. januar 2018. Alle virksomheter som produserer eller importerer emballerte varer med mer enn 1000 kg emballasje hvert år må være medlem av et godkjent returselskap.

 10. Nyhet, Avfall

  Byggavfallskonferansen 2019

  Hvilke digitale verktøy kan hjelpe oss mot en bedre kartlegging og håndtering av byggavfall? Hvilke muligheter finnes i dag for å oppnå avfallsreduksjon på bygge- og anleggsplasser, og hvordan få med hele organisasjonen på det?