Kronprinsen åpner snekker-NM

Publisert

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Trevarebransjen får storfint besøk og ekstra trefokus når skole-NM i snekkerfaget avholdes på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik 12. og 13. april. Det er nemlig Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon som skal stå for åpningen av arrangementet.

- Dette gleder vi oss stort til, og det er veldig, veldig hyggelig at H.K.H. Kronprins Haakon har valgt akkurat skole-NM i snekkerfaget når han ønsker å belyse viktigheten av yrkesfag, sier daglig leder Hilde Widerøe Wibe i bransjeforeningen Norske Trevarer.

- Kronprinsparet har engasjert seg i tematikken rundt mangelen på fagarbeidere, og Kronprinsen vil derfor komme til åpningen av konkurransen for nettopp å sette søkelys på viktige håndverksfag.

- Da er det ekstra gøy at det blir med elever fra alle skolene i Norge som har Vg2-tilbud i treteknikk, som så leder fram til svennebrev i snekkerfaget etter at man også har gjennomført to år som snekkerlærling i en trevarebedrift, sier Widerøe Wibe.

Arrangør for første gang
Det er første gang Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik arrangerer skole-NM i yrkesfag. Dette gjøres i tett samarbeid med stiftelsen World Skills, som arrangerer skole-NM i yrkesfag over hele landet.

Programmet for åpningsdagen under skole-NM onsdag 12. april starter altså ved at H.K.H. Kronprins Haakon står for den offisielle åpningen.

- Etter åpningen skal Kronprinsen treffe deltakerne under årets skole-NM, og samtidig få en god orientering om viktigheten av yrkesfagene i samfunnet vårt, sier avdelingsleder Jan Christiansen ved Thor Heyerdahl videregående skole.

- Kunnskap Norge trenger
Skole-NM i snekkerfaget er en nasjonal yrkeskonkurranse der deltakerne er vinnerne av fylkesmesterskapet i sitt fag. De skal nå konkurrere om å vinne NM for dermed også å kunne gå videre til tilsvarende konkurranser på europeisk og globalt nivå.

- Disse ungdommene har kunnskap og ferdigheter som Norge kommer til å trenge mye av i årene fremover. Ungdommene konkurrerer nå om å bli landets beste snekkerelever, og det er utrolig gøy å se at det også er stadig flere jenter som deltar, sier Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer.