Innspurt i tvungen mekling for byggfag

Publisert

Søndag 03. april er oppstart i meklingen mellom BNL og Fellesforbundet hos Riksmekleren. Bildet er fra forhandlingstart. Foto: BNL.

Søndag 03. april kl 10.00 er det oppstart i tvungen mekling mellom BNL og Fellesforbundet hos Riksmekleren. Vi minner om at under meklingen har partene taushetsplikt, og det er Riksmekleren som styrer kommunikasjonen.

Torsdag 31. mars varslet Fellesforbundet at omlag 14 000 ansatte i 828 NHO-bedrifter vil bli tatt ut i streik dersom partene ikke finner en løsning innen fristen mandag 04. april klokken 24.00.En eventuell streik vil tidligst starte tirsdag 05. april, avhengig av om meklingen går på overtid.

Plassfratredelsen gjelder for organiserte arbeidstakere som er omfattet av Fellesoverenskomsten for byggfag, og den kan bli utvidet på et senere tidspunkt. I tillegg er det tatt ut bedrifter som har direkteavtale med Fellesforbundet.

Partene er underlagt taushetsplikt under meklingen, og kan derfor ikke uttale seg. Informasjon vil bli lagt ut på våre nettsider, og sendt til bedriftene som er bundet av Fellesoverenskomsten for byggfag.

Søknad om dispensasjon

I spesielle tilfeller kan bedriften søke om begrenset dispensasjon fra streiken. Det gjelder dersom det er fare for liv eller helse eller fare for betydelige skader på materiell. Søknad kan sendes på e-post tariff@bnl.no

Les mer om dispensasjon fra streik

Les mer om streik og konflikt

Streikeuttak:

Brudd i meklingen - disse kan bli tatt ut i streik