Tar din bedrift sitt lovpålagte miljø-   ansvar for emballasje?

Publisert

Hvert år settes 580 000 tonn emballasje på det norske markedet. Av dette er det rundt 87 000 tonn ingen tar miljøansvar for. BNL oppfordrer derfor alle sine medlemmer til å forsikre seg om at de tar sitt lovpålagte miljøansvar for emballasje. 

Alle bedrifter som importerer eller produserer varer som generer mer enn 1000 kg emballasje, må være medlem i et godkjent returselskap. Det er lovpålagt gjennom Avfallsforskriften kapittel 7, som skal sikre at alle produsenter og importører tar ansvar for innsamling og gjenvinning av emballasje.

Grønt Punkt Norge er et non-profit returselskap som sørger for at medlemmene oppfyller kravene i Avfallsforskriften, og tar et økonomisk ansvar for at emballasjen gjenvinnes. Pengene går uavkortet til innsamling, gjenvinning og utvikling av gjenvinningssystemet.  Et annet selskap som også er godkjent er Norsirk.

Et godkjent returselskap skal sørge for at det samles inn emballasje både fra husholdninger og fra næringslivet. Innsamlingen skal være over hele landet og gjennom hele året. Emballasjen som samles inn gjenvinnes til ny råvare, og på den måten sørger vi for et sirkulært kretsløp.  

Det går an å sjekke om du medlem i grønt punkt her:  https://www.grontpunkt.no/medlemskap/medlemssoek/

Ta kontakt med Grønn punkt her: https://www.grontpunkt.no/

 

Ta kontakt med Norsirk her: https://norsirk.no/