Byggenæringens Landsforening

Innhold

Bedriftsledere støtter bruk av smittestopp-appen

Nyhet

Publisert

Boligpartner er en av flere bedrifter som viser at de støtter anbefalingen om å ta FHIs smittestopp-appen i bruk.

BNL oppfordret bedriftene til å ta i bruk Smittestopp-appen forrige fredag i forbindelse med lansering av siste utgave av vår bransjestandard for smittevern. Flere bedriftsledere henger seg nå på og støtter anbefalingen. BNL oppfordrer alle bedriftene i byggenæringen til å gjøre det samme!

Forrige fredag gikk BNLs leder Jon Sandnes ut og oppfordret om å ta Smittestopp-appen i bruk på byggeplasser.

Smittestopp-appen er nå også lansert på polsk, og FHI har også tilpasset plakater på flere språk tilpasset byggenæringen. Lenker til plakater finner du nederst i artikkelen.

Her kan du lese kommentarer fra noen av bedriftene som stiller seg bak initiativet:

Terje Børresen, Fagsjef bygg i Boligpartner
"Vi i Boligpartner anbefaler på det sterkeste at smittestopp Appen skal brukes av  alle som jobber på byggeplasser. Og vi har nå gitt en tydelig beskjed ut til alle våre kontorer om viktigheten av dette for å redusere og hindre smitte i samfunnet". (Se hovedbilde)

Benth Eek, i OBOS Block Watne


"Vi i OBOS Block Watne vil anbefale alle våre ansatte som jobber på byggeplass, om å laste ned smittestoppappen fra FHI. Nå har vi holdt hjulene i gang på byggeplassene våre gjennom hele pandemien. Ingen medarbeidere har så langt har blitt smittet av COVID 19 på byggeplass. Medarbeidere våre har lojalt fulgt opp smittevernrådene fra BNL.

Vi ønsker derfor ingen nedstengning nå. Effektiv og enkel smittesporing er et viktig verktøy for å slå ned smitteutbrudd. Dersom bruk at smittestopp-appen kan bidra til at vi kan unngå nedstenging av alle byggeplassene, selv om det registreres enkelte utbrudd, er dette et enkelt og fornuftig tiltak.

Importsmitte, trolig grunnet utenlandsk arbeidskraft, har medført at grensen mot Sverige er stengt for grensependlerne våre. Dette er uheldig både for bedriften, og de ansatte som ikke kommer på jobb. Dersom bruk av smittestopp-appen vil medføre økt sikkerhet for målrettet smittesporing, og igjen åpne grenser, er lite som taler mot å benytte appen.

Vi er også trygge på at FHI ivaretar personvernsikkerheten på en god måte".

Asle Randen, Administrerende direktør i Backe Entreprenør AS


«I Backe har vi oppfordret alle ansatte til å laste ned Smittestopp-appen.

Hans Olav Sørlie, konserndirektør bygg Veidekke


"Vi tar i bruk Smittestopp som del av vårt smittevernarbeid for å kunne holde byggeplassene i gang!"

Arild Østgård, adm. dir. Peab Bygg Norge


"I Peab har vi oppfordret alle våre ansatte til å ta i bruk Smittestopp. Vi har over 1800 medarbeidere og en rekke pågående bygg- og anleggsprosjekter rundt om i hele landet. Vi krever at alle våre prosjekter følger BNLs bransjestandard for smittevern, og har implementert en fast aksjonsplan ved eventuell smitte. Så langt har rutinene fungert meget bra. Smittestopp-appen gir oss enda bedre forutsetninger for å kunne begrense smitten og holde bygg- og anleggsplassene i gang".

Leder av Mesterhus Karl Arne Jespersen


"Byggebransjen har vært en av bransjene som har holdt hjulene i gang i dette landet gjennom hele koronaperioden. I  Mesterhus og Mestergruppen har vi fulgt rådene fra myndigheter og bransjeorganisasjonene veldig nøye.  Nå vil vi brette opp ermene slik at vi kommer gjennom de siste månedene av pandemien på en god måte. Med tanke på sikkerheten for våre kunder og medarbeidere vil vi på det sterkeste anbefale at alle våre medarbeidere og underleverandører laster ned smittestopp appen nå".

Torkild Korsnes, adm. dir i K. Lund

«I K. Lund har vi siden mars i fjor jobbet iherdig for å ivareta smittevernet på en god måte. Å ta i bruk denne appen for hjelp i smittesporing og varsling kan være et viktig virkemiddel i arbeidet med å få gjenåpnet samfunnet og få alle tilbake i jobb. Klubbleder Magnus Tanemsmo og adm.dir. Torkild Korsnes har lastet ned appen og håper mange i egen bedrift og hos bransjekollegene velger å gjøre det samme.»

Anita Nysæter Kristiansen, daglig leder i Backer

"Backer Bolig AS tar i bruk Smittestopp som del av vårt smittevernarbeid for å kunne holde byggeplassene i gang".

FH-Gruppen, konsernleder Anders E. Nybø


"Vi tar i bruk Smittestopp og oppfordrer samtlige samarbeidspartnere og ansatte til å gjøre det samme."

Adm dir i Norgeshus, Dag Runar Båtvik
" Vi har nå oppfordret alle i Norgeshus til å ta i bruk den nye appen, og regner med at dette skjer ila noen dager."

Støtter din bedrift opp om dette? Send gjerne en kort uttalelse og bilde til kommunikasjonssjef Siri Stang i BNL. e-post: siri.stang@bnl.no