Byggenæringens Landsforening

Innhold

Næringsministeren lytter til næringen

Nyhet, Politikk

Publisert

Næringsminister Iselin Nybø

Næringsminister Iselin Nybø, Foto: Marte Garmann.

Næringsminister Iselin Nybø anerkjente byggenæringen som en viktig næring som bidrar til å holde hjulene i gang på gårsdagens pressekonferanse. –Det er klappet for mange viktige yrkesgrupper i samfunnet og i går fikk vår næring en velfortjent anerkjennelse for den jobben som gjøres for å holde hjulene i gang i hele landet, sier Jon Sandnes.

– Jeg har en liten oppfordring til dem som drømmer om å pusse opp badet eller huset: Ring håndverkerne!, sa Nybø under torsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

Hun gleder seg over at flere virksomheter nå kan åpne dørene igjen og oppfordrer folk til å bidra til å støtte opp om næringer gjennom innkjøp.

– Regjeringen har kommet med tiltak for å hjelpe bedrifter gjennom krisen. Butikker gjør det de kan for å gjøre lokalene trygge, håndverkere tar grep for å gjøre jobben på en forsvarlig måte, sa Nybø.

Hun sa videre at hun ville berømme næringslivet som har vært opptatt av å holde hjulene i gang. For eksempel bygg- og anleggsnæringen.

– Fra dag én har næringen jobbet for å fortsette arbeidet på en trygg måte. Og de siste ukene har det varmet å se kraner i sving og folk i verneutstyr på byggeplassene, sa hun.

Sandnes viser til at det er mange viktige yrkesgrupper i samfunnet.  – Vi har hatt løpende kontakt med Næringsdepartementet  hvor vi har informert forløpene om arbeidet med smittevern samtidig som vi skal holde hjulene i gang. Det er bra at byggenæringen blir lyttet til, og får anerkjennelse for den jobben som gjøres for å holde hjulene i gang i hele landet, sier Jon Sandnes.  

–Det som blir avgjørende nå fremover er at det kommer veldig tydelig signaler om at offentlig sektor sikres finansiering slik at nye oppdrag kommer ut i markedet for å holde aktiviteten oppe, avslutter Sandnes.