Korona-tiltak betyr IKKE nedstenging av private bedrifter

Publisert

Regjeringen kom torsdag med nye, kraftfulle tiltak. Med noen få unntak betyr ikke dette at private virksomheter skal stanse driften.

NHO har fått spørsmål fra flere bedrifter om hva de nye tiltakene for å hindre spredning av korona-viruset betyr for deres drift.

Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid-19. Der finner du en tydelig og god oversikt over alle tiltakene som nå innføres. Det er ikke innført tiltak som tilsier nedstenging eller stans av privat virksomhet, med noen spesifikke unntak.

Disse unntakene inkluderer blant annet forbud mot og stenging av:

  • Kulturarrangementer
  • Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs
  • Alle virksomheter i serveringsbransjen, med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand.
  • Servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
  • Treningssentre
  • Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende
  • Svømmehaller, badeland og liknende

Om du har flere spørsmål se informasjon hos Helsedirektoratet.

Helsemyndighetene understreker imidlertid viktigheten av at alle, også enkeltpersoner og bedrifter, følger helserådene og smitteverntiltakene som er iverksatt. De oppdateres fortløpende, og de finner du oversikt over her.

Råd og informasjon til befolkningen om nytt koronavirus (fhi.no)

Les mer 

Koronaviruset: Spørsmål og svar for arbeidsgivere fra NHOs advokater
Temaside: Alt om Koronaviruset

 

 

Ta kontakt hvis du lurer på noe: