Byggenæringens Landsforening

Innhold

Tyverier fra byggeplasser

Nyhet, Seriøsitet

Publisert

To etterforskere fra avdeling for Spesiell Innsats i Oslo politidistrikt som undersøker en trailer med store mengder stjålet verktøy. Traileren ble funnet i Østfold i februar. Foto: Åsted Norge

Tyverier av verktøy fra byggeplasser er dessverre et stort problem for mange bedrifter og det er ekstra viktig å gjøre ekstra tiltak for å sikre byggeplassene nå inn mot påsken. TV2 Åsted Norges redaksjon har fulgt politiet i arbeidet med å spore opp tyvgods og stopper en bande som har spesialisert seg på å dette.

På TV2 2. påskedag kl 21:40 vises programmet hvor Åsted Norge har fulgt politiet i sitt arbeid med å stoppe en bande som har spesialisert seg på å stjele kostbart verktøy fra byggeplasser på Østlandet.

Åsted Norge er med politiet når de finner en trailer med tyvegods. De besøker en byggeplass i Moss hvor det har vært innbrudd og mistet verdier for over en halv million kroner bare i verdi på verktøyet.

- Innslaget viser hvor viktig det er med god merking av verktøyet, og ikke minst at slike tyverier blir anmeldt. God merking og anmeldelse bedrer sjansene til at politiet kan føre tyvegodset tilbake til eierne, sier Jomar Talsnes Heggdal, som er fagsjef næringspolitikk i BNL.

BNL laget for noen år siden en veileder hvor du finner tips og råd om hvordan bedriften kan jobbe strategisk for å unngå tyverier og praktiske råd for sikring av verdier.

 

Ta kontakt hvis du lurer på noe: