Trives aller best med det grå gullet

Publisert

Bilde av Eriane i en gravmaskin

Eriane Wennevold, prosjektleder i Maskin og utemiljø A/S.

– Liker man å jobbe ute og jobbe variert, er anleggsgartnerfaget en fin mulighet. Det er fysisk krevende, men jobber man ute hver dag, blir man naturlig sterk, sier Eriane Wennevold som jobber som prosjektleder for Maskin og utemiljø AS.

Dette er et av intervjuene i en intervjuserie om kvinner som jobber i byggenæringen.

Du finner flere intervjuer her


Eriane Wennevold  har vokst opp på en gård i Nes i Akershus. Planen var egentlig å bli agronom, men ble underveis i skoleløpet mer fristet av anleggsgartnerfaget.

– Jeg har en storesøster som banet vei og som gikk det samme løpet. Hun hoppet også over til anleggsgartner.

Wennevold gikk også et år på skole i USA og tok studiespesialisering før hun gikk ut i lære. De siste ni årene har hun jobbet i samme bedrift.

– Aller best liker jeg å jobbe med grått som å legge skifer, brostein og generelt å jobbe med steinarbeider. Samtidig ser aldri noe ferdig ut uten den grønne delen. Det er alltid gøy å se hvordan det grå og grønne harmonerer med hverandre, sier hun.

Anleggsgartnerfaget er variert. Det passer henne   godt.

– Jeg liker alle anlegg på hver sine måter, og ingen prosjekter er like. Et prosjekt jeg husker spesielt godt, var et privat hus hvor man skulle oppgradere mye og det var store utfordringer å komme til med maskiner. Det var krevende underveis, men det ble et godt resultat. Det hjalp selvfølgelig også at huseierne var fantastiske, sier hun.

Det er en knapphet på kvinner i anleggsgartnerbransjen.

– Jeg ser at det er sunt for arbeidsmiljøet å få flere jenter med på laget og hos oss har vi tre utførende som er kvinner. Byggenæringen er en veldig mannsdominert bransje, på godt og vondt. Men for å lykkes generelt innen arbeidslivet så er det viktig å være interessert i faget man utøver

Eriane er ikke bare interessert å jobbe med maskiner profesjonelt, men har også motorer som interesse på hobbybasis. På fritiden er hun aktiv i et driftingteam og skrur og tar bilder og videoer på biltreff. I tillegg driver hun med is-kjøring (kjører/drifter på isen).

Motorinteressen er det ingen i familien som har bortsett fra henne.

– Jeg kjører bare for moro. Det er et kjempebra miljø med godt samhold, avslutter hun.

Dette er et av intervjuene i en intervjuserie om kvinner som jobber i byggenæringen.