Malermester Studsrud.

Født med malerpensel i hånden

Bjørn studsrud, daglig leder i Malermester Studsrud.

Noen er født med ski på bena. Bjørn Studsrud er vokst opp med malerkost i hånden som femte generasjon i malermesterfirmaet Malermester Studsrud.

Historien om Malermester Studsrud fra Ørje i Østfold starter allerede i 1875. Bedriften er allsidig og tar mange ulike typer oppdrag, men har spesialisert seg innen antikvarisk restaurering. I dag er det Bjørn Studsrud som er daglig leder. Faren Asbjørn Studsrud er malermester og broren hans Roger Studsrud jobber også som malermester/dekorasjonsmaler.

Bygg og Bevar-prisen for 2017

I desember 2017 vant bedriften «Bygg og Bevar prisen», etter utført prestisjeprosjekt på Fredrikshalds Teater, Halden. “Juryen uttalte da at Malermester Studsrud gjennom sitt arbeid har vært en viktig bidragsyter for å bringe gamle håndverkstradisjoner videre. Bedriften kompromisser ikke på faglig kvalitet eller materialkvalitet i en næring med stor konkurranse".

En av de største prosjektene nå for bedriften er arbeid på Ramme Gård på Hvidsten og Petersminde  hvor Edvard Munch levde sine siste dager på. Det er investor Petter Olsen som står som ansvarlig for et stort prosjekt hvor det blant annet skal være galleri og opplevelsehotell.

Store prosjekter

- De store prosjektene tar mesteparten av kapasiteten var, så vi må si nei til mange mindre prosjekter fremover, sier Bjørn Studsrud. De jobber også på Telegrafen som brant ned midt i Storgata i Drøbak.

Studsrud forteller at bedriften er så heldig å ha fått et godt navn og omdømme innen antikvarisk restaurering. Og restaureringsjobber er det en god del av i Østfold hvor de stort sett har sitt marked, og de opplever at det er økt interesse for å gjøre "alt riktig" når det gjelder restaurering av gamle hus.

De har også en egen vindusavdeling for restaurering av gamle vinduer. De selger også sin egen linoljemaling og linoljeprodukter.

Egen linoljemaling

- Vi så behovet for produkter for historiske hus så vi startet samarbeid med en produsent i Stockholm og importerer denne linoljemalingen. Vi så  et markedspotensial og startet eget firma i 2016. Det er økende etterspørsel etter denne malingen og jeg tror mange er blitt mer bevisst på hvor god denne malingen er, sier han

 

Lærling ønskes!
Det er en knapphet på fagfolk og lærlinger. Det merker også bedriften.

– Malerlinjene i Østfold ble lagt ned for en del år siden, men det er planlagt å starte opp en klasse på Greåker videregående skole med 8 plasser. Vi er på utkikk etter en lærling, men ellers så har vi ikke ambisjoner om å vokse mye mer enn vi har gjort de siste to- tre årene. 

Dette intervjuet ble først publisert i BNLs Fremtidsbarometer 2019

Restaurering av Halden Teater. Foto: Malermester Studsrud.