Byggenæringens Landsforening

Innhold

Når kommer ny byggherreforskrift?

Nyhet, HMS

Publisert

Endelig byggherreforskrift ventes - etter det BNL erfarer - vedtatt i løpet av høsten og med ikrafttredelse (virkning) fra 1. januar 2020.

Mange etterspør nærmere informasjon om når ny byggherreforskrift trer i kraft. Endelig forskrift ventes etter det BNL erfarer vedtatt i løpet av høsten og med ikrafttredelse (virkning) fra 1. januar 2020.

Mange etterspør nærmere informasjon om når ny byggherreforskrift trer i kraft.

Etter at det første forslaget til ny forskrift ble sendt på høring høsten 2018, ble et ytterligere revidert forslag sendt på høring våren 2019. Etter planen var det nok meningen at ny forskrift skulle behandles av departementet i løpet av juni og deretter tre i kraft 1. juli 2019.

Så langt BNL erfarer medførte innspillene tilsynet mottok fra siste høringsrunde at det var behov for noe mer tid. Endelig forskrift ventes derfor vedtatt i løpet av høsten og med ikrafttredelse (virkning) fra 1. januar 2020.

- Revisjonsarbeidet har tatt lenger tid enn de fleste av oss hadde forutsett, sier advokat / fagsjef HMS i BNL, Thorkil H. Aschehoug.

- Det viktigste er likevel at den endelige versjonen av denne forskriften som er såpass sentral for HMS-arbeidet i bransjen, blir gjennomtenkt og god, legger han til.

 

Ta kontakt hvis du lurer på noe: