Topro og NHO skaffet seks jobb på Natre

Publisert

Natre har ansatt seks personer via Ringer i Vannet-prosjektetet. Fra venstre: Jon Kristiansen (NHO), Ping Suriya Wisetsing, Ståle Sagstuen (Natre Vinduer), Unni Hella Bakkemo (Topro), Bodil Hansen (Topro),

Ringer i Vannet (RIV) har vært en suksess og Natre Vinduer står fram som en mønsterbedrift i den sammenheng. De har nemlig sett gode muligheter i programmet og ansatt seks personer via Ringer i Vannet-prosjektet dette året, skriver Oppland Arbeiderblad.

– For oss er det en god måte å rekruttere på. Vi er helt avhengig av gode resultater på det vi har gjort og gjør framover, derfor er vi opptatt av å rekruttere godt. Vi er en stor aktør i området med 130 personer i fabrikken. Ringer i Vannet ser vi på som et langt jobbintervju. Vi ser om personen er rett til jobben og om jobben er rett for den personen, forteller fabrikksjef Ståle Sagstuen til Oppland Arbeiderblad.

Ping Suriya Wisetsing kom til Norge fra Thailand i 2008 og gikk på Raufoss videregående skole innen data og elektronikk før han ble jobbsøker.

– Det har vært veldig fint for meg å begynne her. Det var litt vanskelig for meg med språket, men det går mye bedre nå. Først dro jeg til Nav for at de skulle hjelpe meg og etter en måned før jeg fikk høre om kurs på Topro. Da sa jeg ja med en gang, siden jeg var ferdig på skolen og ikke hadde noe annet å gjøre. Der fikk jeg mye erfaring med å skrive søknad og CV, samt bli kjent med folk. Da jeg hørte at Natre søkte etter folk satset jeg på det med en gang og fikk intervju, praksis og etter hvert jobben, forteller Ping til avisen.

Topro mener at samarbeidet med Natre er av det spesielt godt. 

Les saken hos Oppland Arbeiderblad