Markant økning i etterspørsel etter e-læring i bygg og anlegg

Nyhet, Digitalisering, Utdanning

Publisert

Datamaskin, håndskrift

Illustrasjonsfoto: Unsplash.

Byggenæringens nettskole er et læringssenter med relevante e-læringskurs for hele bygge- og anleggsnæringen. Etter et rolig 2016 opplever nå nettskolen en markant økning både i etterspørselen og omsetningen av kurs.

- I løpet av 2017 hadde vi en markant og svært gledelig økning i etterspørsel etter e-læringskursene, og en omsetningsvekst på nesten 530 prosent, forteller Lene Jønsson som er ansvarlig for kursopplegget til EBA, inkludert Byggenæringens nettskole.

Hun sier videre at nettskolen passerte en million kroner i omsetning i 2017, noe EBA er svært fornøyd med. Kurslisenser selges både som enkeltlisenser og som abonnement som gir rett til ubegrenset bruk per år.

- Alle lærlinger bør få ta dette kurset

Grytnes Entreprenør en av bedriftene som har benyttet kurs på nettskolen, og de er veldig fornøyd.

- Vi har prøvd noen av kursene og er veldig fornøyde både med funksjonalitet og innhold. Dette er en god måte å gjennomføre kurs på når bemanningen er spredt og har behov for ulike kurs. Innholdet er gjennomarbeidet og tilpasset vår bransje og det oppleves som en ekstra kvalitetssikring i opplæringen, sier HMS leder Lisbeth Thorsø i Grytnes Entreprenør.

Grytnes har også hatt lærlinger som har gjennomført kurs, og en av disse har sitter igjen med denne opplevelsen:

- Dette kurset skulle vi fått med en gang vi begynte med praksis. Dette var en veldig bra måte å lære på og ga meg aha-opplevelser om bruk av utstyr og sikkerhet som jeg ikke tenkte over før. Alle nye lærlinger må få dette kurset, sier lærlingen i Grytnes Entreprenør, som har gjennomført kurset håndholdt verktøy og bygningssager.

Setter pris på samarbeidet

- Vi i NCC setter pris på samarbeidet med Byggenæringens nettskole i regi av EBA. Utvalget av E-læringskurs er godt og dekker deler av våre behov som vi har som en stor entreprenør, sier Kim Cassim, Leder Kompetanse og Opplæring / HR-sjef Tunnel & HMH i NCC.